گوگل چگونه وب سایت ها را رتبه بندی میکند؟

نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل

هر موتور جستجو دارای الگوریتم های منحصر بفردی است که به کمک آن می تواند کلیه وب سایت ها را پایش کرده و سپس در گوگل به آنها رتبه بدهد. البته برخی از پارامترهای این الگوریتم برای به وجود اوردن حس رقابتی میان وب سایت های مختلف به صورت عمومی اطلاع رسانی شده و سبب بهبود وضعیت سایت ها از همه نظر شده است. لذا سایت ها می توانند با اطلاع از نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل و با توجه به پارامترهای آن تمام تلاش خود را انجام دهند تا بتوانند جایگاه خوبی در گوگل به دست آورند.

در این مطلب قصد داریم به نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل بپردازیم و ببینیم که که چه مواردی بر روی این الگوریتم موثر هستند و می توانند آن را بهبود ببخشند. در ادامه با ما همراه باشید.

آیا در مورد نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل چیزی می دانید؟

هر موتور جستجو برای اینکه بتواند سایت های مختلف را رتبه بندی کند از الگوریتم هایی استفاده می کند که آنها کاملا محرمانه و مخفیانه به شمار می آیند. همانطور که در مقدمه نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل هم گفتیم تنها قسمت های کوچکی از این الگوریتم به صورت عمومی عرضه شده اند. لذا وب سایت ها به همان موارد بسنده کرده و بر اساس آنها پیش می روند تا بتوانند رتبه ی خوبی در گوگل کسب کنند. در سال 2012 بود که گوگل تصمیم خود را مبنی بر یکپارچه کردن کلیه خدمات خود گرفت.

یعنی گوگل قادر است از کلیه خدماتی که در اختیار دارد به منظور رتبه دهی به سایت ها استفاده کند. برای مثال حالتی را در نظر بگیرید که یک حساب کاربری در گوگل سرچی انجام داده و سپس وارد یکی از سایت هایی که در نتیجه نمایش داده شده اند شود. در صورتی که این اکانت از اطلاعات موجود در این سایت رضایت نداشته باشند و از آن خارج شود تا مجددا به سایت دیگری وارد شود آنگاه گوگل متوجه این موضوع شده و برای آن سایت یک پوینت منفی اعمال می کند. همین موضوع می تواند بر روی رتبه تاثیر منفی گذاشته و سبب کاهش رتبه ی آن سایت شود.

پس یکی از پارامترهایی که در مورد نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل بیان می شود همین رضایت و یا عدم رضایت کاربران از آن سایت و ماندن یا ترک کردن آن است. به این شکل که زمانی که کاربر در سایت مورد نظر باقی می ماند و نرخ خروج او در ازای زمان وارد شدن به سایت محاسبه شده و سپس به صفحه مورد نظر رتبه مناسب داده می شود.

نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل به چه شکل است؟

همانطور که گفتیم گوگل یک الگوریتم با تعداد زیادی پارامتر دارد که به وسیله انها برای رتبه دهی به سایت ها اقدام می کند. هنگامی که شما یک عبارت را در گوگل جستجو می کنید بسته به رنکی که وب سایت ها در اختیار دارند نتیجه ها نمایش داده می شوند و یکی از صفحه ها در صدر فهرست نتیجه های سرچ قرار می گیرد. این یعنی آن صفحه از پارامترهای نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل به خوبی آگاه بوده و آنها را پیاده سازی کرده است.

از میان مولفه های موجود در نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل تنها 200 فاکتور ذکر شده اند و سایت ها به کمک همین موارد می توانند رتبه ی خود را بهبود ببخشند. هرقدر یک وب سایت به این مولفه ها توجه بیشتری داشته و آنها را برای سایت خود بهتر پیاده سازی کند آنگاه می تواند بهتر و بیشتر رضایت کاربران را کسب کند. رضایت کاربران هم در نهایت می تواند سبب بهبود رتبه ی وب سایت از نظر گوگل شود.

پس کاری که الگوریتم گوگل عملا انجام می دهد بالا بردن سطح کیفی وب سایت ها هم از جنبه های ساختاری و هم از جنبه های محتوایی است. برای نمونه یکی از معیارهای رتبه دهی گوگل به وب سایت ها این است که هم در مرورگرهای موبایلی و هم در مرورگر های دسکتاپ عملکرد درستی داشته باشند که به این قابلیت واکنش گرا بودن سایت گفته می شود. پس وب سایت هایی که این پارامتر را در اختیار ندارند قطعا به دنبال پیاده سازی آن می روند. به این شکل علاوه بر کسب رتبه بهتر، ساختار این سایت هم اصلاح شده و سبب رضایت کاربر نیز خواهد شد.

پارامتر های نحوه رتبه بندی سایت ها توسط گوگل
چرا با وجود رعایت مولفه هایی که برای رتبه دهی گوگل ارائه شده اند باز هم سایت من از برخی سایت ها پایین تر است؟

در ادامه صحبت در مورد نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل نوبت به پاسخ به یک پرسش پرتکرار در این زمینه می رسد. بسیاری از مدیران سایت ها از این شاکی هستند که با وجود پیاده سازی کلیه مولفه های الگوریتم گوگل باز هم به رنک نخست نمی رسند. آنها به شدت به دنبال علت این موضوع هستند. در پاسخ باید بگوییم همانطور که گفتیم نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل و الگوریتمی که برای این کار مورد استفاده قرار می گیرد بسیار پیچیده و گسترده است و عامل های بیان شده برای آن تنها بخش کوچکی از این الگوریتم هستند.

پس وقتی گوگل سایت شما را پایش می کند علاوه بر مولفه های عمومی شده، پارامترهای دیگری را هم مورد بررسی قرار می دهد که آنها کاملا محرمانه هستند. وقتی با وجود رعایت کلیه فاکتورهای الگوریتم گوگل باز هم شما رنک مناسبی در گوگل بدست نمی آورید به این مفهوم است که از نظر مولفه های محرمانه گوگل در وضعیت خوبی قرار ندارید. همچنین این را نیز در نظر داشته باشید که مولفه های الگوریتم گوگل دارای ضریب تاثیرات هستند.

یعنی برخی از آنها ضریب بالایی در رتبه بندی دارند که اثرگذاری شان را بیشتر می کند. در حالی که بقیه برای رتبه بندی ضریب کمتری در اختیار خواهند داشت و بالطبع تاثیر آنها کمتر است.

مولفه هایی که گوگل برای رتبه بندی سایت ها استفاده می کند کدام هستند؟

همانطور که گفتیم نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل با کمک مولفه ها و فاکتورهایی است که تا کنون تنها تعداد محدودی از آنها شناخته شده و مابقی  به شکلی محرمانه مورد بررسی قرار می گیرند. در این قسمت سعی داریم به پارامترهایی که تاکنون منتشر شده اند و وب سایت ها به منظور بهبود و ارتقا رتبه شان در گوگل می بایست آنها را رعایت کنند بپردازیم که به شرح زیر هستند:

  •   ریسپانسیو طراحی شدن سایت (نمایش درست در همه ی دیوایس ها از جمله تبلت، اسمارت فون و دسکتاپ)
  •   در اختیار داشتن قالب استاندارد
  •   سرعت بالای لود وب سایت
  •   کلیه ی پروسه های در ارتباط با کشینگ سایت
  •   عیان بودن اطلاعات مربوط به شخصی که دامنه را در اختیار دارد
  •   مرتبط بودن پسوندی که برای دامنه استفاده می شود با نوع سایت، مکان فعالیت ان و …
  •   ثبات در دامنه (منظور این است اگر تا ماه پیش یک سایت مشغول به فروش ماشین بوده است و در حال حاضر تغییر کاربری داده و روی به ارائه خدمات آرایشی بیاورد آنگاه این موضوع یک پوینت منفی محسوب می شود.)
  •   استفاده از عبارت کلیدی سایت در اسم انتخابی برای دامنه
  •   مدت زمان خریداری دامنه یا به عبارت دیگر طول عمر آن
  •   یونیک بودن محتویات سایت و عدم کپی کردن مطالب سایت از سایر سایت ها
  •   در اختیار داشتن نقشه وب سایت چه برای خود گوگل و چه برای کاربران سایت
  •   صفحه های وب سایت مورد نظر و تعداد آنها
  •   نبود سئو یا بهینه سازی سایت بیش از حد استاندارد
  •   تکرار عبارت های کلیدی به اندازه استاندارد و عدم تخطی از آستانه مجاز آن

سایر مولفه هایی که در نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل موثر هستند کدامند؟

علاوه بر پارامترهایی که در قسمت قبل به آنها پرداختیم موارد دیگری هم هستند که بر نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل تاثیر می گذارند. این موارد به شرح زیر بیان می شوند:

  •   نرخ اطمینان با همان تراست رنک برای سایت مورد نظر
  •   در اختیار داشتن عنوانی کاملا متناسب و مناسب
  •   در اختیار داشتن لینک هایی مانند Google+ و یا یوتیوب
  •   متصل بودن این وب سایت به سامانه های تحلیلگر گوگل یا گوگل آنالیتیکس
  •   نداشتن تبلیغات بسیار سنگین مخصوصا در بخش بالایی سایت
  •   نداشتن محتواهای hidden
  •   پیشینه ی وب سایت مورد نظر و معتبر بودن آن
  •   سرعت لودی که برای صفحات داخلی سایت ارائه می شود
  •   چه تعداد لینک در یک صفحه وب سایت وجود دارد
  •   نبود لینک های خراب در آن صفحه از سایت
  •   آدرسی که برای صفحه ی مورد نظر وجود دارد کاملا بهینه بوده و در عین حال با محتویات ان صفحه هماهنگی داشته باشد
  •   عدم وجود ارور در کدهای اچ تی ام ل و سی اس اس، علی الخصوص ارورهای نحوی
  •   بهره گیری از کدهای جاوا به حد مجاز
  •   طول عمر سایتی که از آن بک لینک دریافت کرده ایم
  •   دریافت لینک از سایت هایی که در حوزه آموزشی (.edu) و یا دولتی (.gov) باشند.
  • به اشتراک گذاری مطالب و محتواهای یک سایت در سوشال مدیا نظیر فیسبوک، اینستاگرام و … آن هم به گونه ای کاملا منظم و دائمی هم دیگر مولفه ی مهم و تاثیرگذار در نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل است.

آیا پارامترهای دیگری هم برای نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل وجود دارند؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله! علاوه بر موارد ذکر شده در بخش های قبلی در مورد نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل پارامترها دیگری هم هستند که در این زمینه موثرند و در ادامه به آنها پرداخته شده است:

  •   لینکی که به سایت شما داده شده است برای چه تایمی در سایت مورد نظر وجود داشته است؟
  •   اینکه برای لینک چه متن و نوشته ای در نظر میگیرید و حتی متن اطراف آن هم بر روی نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل موثر است.
  •   تعداد بک لینک هایی که استفاده کرده اید هم مهم است. دقت کنید این تعداد برای سرویس دهنده های یونیک و منحصر بفرد شمارش می شود.
  •   لینک هایی که از نوع تبادلی باشند سبب پوینت منفی می شود.
  •   تعداد بک لینک هایی که از نوع تصویری هستند هم مهم است؛ چه با تگ آلت و چه بی تگ آلت.
  •   لینک صفحات سایت شما در چه تعداد توییت های توییتری آورده شده است؟
  •   لینک صفحات سایت شما در چه تعداد صفحات فیسبوک آورده شده است؟
  •   تعداد لایک هایی که share کردن لینک سایت شما در فیسبوک دریافت کرده است
  •   این که وب سایت خود را به یکی از شبکه های اجتماعی لینک کرده باشید

علاوه بر این موارد مولفه های دیگری هم هستند که در نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل موثر عمل می کنند و ذکر آنها در این مطلب ضروری نیست. اما شما می توانید خیلی راحت و به کمک سرچ گوگل به کلیه ی این فاکتورها دست پیدا کنید.

 برای بهبود نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل چه باید کرد؟

در ادامه صحبت در مورد نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل نوبت به این می رسد که ببینیم چطور می توانیم این رتبه را بهبود ببخشیم و جایگاه بهتری بدست آوریم. اگر می خواهید به چنین چیزی برسید می بایست حتما یک استراتژی داشته باشید که در زمینه سئو به خوبی برنامه ریزی شده باشد. برای این استراتژی یکی از مهمترین پارامترها را می توان تولید محتوایی خوب و باکیفیت عنوان کرد. هرچقدر محتوا بهتر و کاربر پسندتر باشد آنگاه نرخ مشارکت کاربران با ان سایت بیشتر خواهد شد.

این امر با خود افزایش زمانی که کاربر در سایت شما و صفحه های آن باقی می ماند را به همراه خواهد داشت. همین مشارکت های کاربران که از نوع مثبت هستند می تواند سبب بهبود رتبه گوگل برای شما و سایتتان شود. این موضوع یعنی بهبود رنک شما در گوگل می تواند به خوبی سبب افزایش بازدیدها از سایتتان شده و کاربران جدیدی را برای شما به ارمغان آورد.

پس به هیچ عنوان از محتوا غافل نباشید که کلید موفقیت شما در دستان محتوا است. البته علاوه بر محتوا پارامترهای دیگری هستند که عمده ی آنها را در قسمت های قبلی برای شما آورده ایم. اما اگر دقت کرده باشید بسیاری از آنها در ارتباط با محتوا هستند و در نتیجه بهتر است حتما روی این موضوع مهم تمرکز بالایی داشته باشید.

چکیده مطالب

یکی مهمترین مواردی که برای هر دارنده ی سایت از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است رتبه ای است که آن سایت در گوگل کسب می کند. چرا که این کار سبب بهتر دیده شدن سایت می شود و تعداد کاربران آن بالاتر می روند.

نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل به گونه ای خاص بوده و بخش اعظم آن محرمانه است. اما برخی مولفه های آن به صورت عمومی مطرح شده و سبب ایجاد رقابت میان سایت های مختلف شده است. در این مطلب به پارامترهایی که در نحوه رتبه بندی وب سایت ها به وسیله گوگل موثر هستند هم پرداخته ایم که امیدواریم برای شما مفید واقع شوند.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]