اولین سایت های ایرانی

اولین سایت های ایرانی

تاریخ همیشه بخش جذابی از زندگی به شمار می آید. فرقی نمی کند تاریخ تمدن باشد یا تاریخچه ی پیدایش تکنولوژی، بهرحال داشتن کمی اطلاعات در مورد گذشته همیشه می تواند جالب و سرگرم کننده و در عین حال آموزنده باشد. به همین علت هم تصمیم گرفتیم در این مطلب به معرفی اولین سایت های ایرانی بپردازیم و تاریخچه ی ورود اینترنت به کشورمان را مورد بررسی قرار دهیم.

اگر شما هم به گشت و گذار در تاریخ علاقه دارید این بار با ما همراه شوید تا تاریخ تکنولوژی را مورد بررسی قرار داده و ببینیم که اولین سایت های ایرانی کدام سایت ها بوده اند.

اولین سایت های ایرانی و تاریخچه حضور اینترنت در ایران

اگر بخواهیم به اولین سایت های ایرانی که در بستر اینترنت ارائه شدند بپردازیم می توانیم از بی بی اس ها صحبت کنیم. ندا رایانه را می توان اولین و قدیمی ترین BBS (Bulletin Board System) یا همان سیستم تابلوی اعلانات در ایران معرفی کرد. این سیستم را شاید بتوان نخستین فضای مجازی در کشورمان معرفی کنیم که کاربرانی در اختیار داشته که در این فضا اطلاعاتی را با هم ردوبدل می کردند.

علاوه بر این برای این BBS انجمن هایی هم وجود داشت که افراد می توانستند به عضویت آن درآمده و فایل یا سایر اطلاعات را با یکدیگر مبادله کنند. اگر شخصی مایل بود در این سازمان اینترنتی عضو شود می بایست در محل شرکت حاضر می شد و فرم هایی که برای این کار وجود داشتند را تکمیل می کرد. جالب است بدانید اولین نشریه الکترونیکی در ایران هم روزنامه ی همشهری بود. این روزنامه در بستر این BBS به شکلی تماما متنی فعالیت می کرد و توانست نخستین تجربه ی ایرانیان در مواجهه با محیط وب را به نام خود رقم بزند.

نخستین استفاده از اینترنت در ایران

وقتی در مورد اولین سایت های ایرانی صحبت می کنیم ناخودآگاه پای اینترنت هم به میان می آید. جالب است بدانید اولین حضور اینترنت در ایران به سال هزار و سیصد و هفتاد و دو شمسی برابر با هزار و نهصد و نود و سه بازمی گردد. جایی که برای بار نخست اینترنت به منظور استفاده در دانشگاه ها به شکلی عمومی برای همه ی افراد عرضه شد. نخستین شبکه ای که در این زمینه در اختیار کاربران ایرانی قرار گرفت بیت نت نام داشت و تفاوت های چشمگیری با شبکه ی فعلی که به عنوان اینترنت از آن استفاده می کنیم داشت.

به نوعی بیت نت تنها به منظور فرستادن و یا گرفتن نامه هایی بود که به شکلی الکترونیکی فرستاده می شدند. بعدها اینترنت توانست با سرعتی باور نکردنی راه خود را میان افراد مختلف جامعه باز کرده و به جایگاه فعلی اش که از آن مطلع هستید رسیده است.

چکیده مطالب

داشتن اطلاعات در مورد پیشینه و تاریخچه ی هر موضوعی می تواند جذاب و سرگرم کننده تلقی شود. در این مطلب به اولین سایت های ایرانی پرداختیم و دیدیم که ندا رایانه اولین پلتفرم اینترنتی بود که در کشورمان راه اندازی شد. پس از آن هم روزنامه ی همشهری با قالبی تماما متنی در اینترنت در دسترس کاربران قرار گرفت.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + 16 =