کامل ترین راهنمای انتخاب دامنه مناسب

راهنمای انتخاب قالب مناسب

امروز را میتوان عصر اینترنت به شمار آورد. به همین علت هم کسب و کارها عمدتا رو به اینترنتی شدن آورده اند. برای این منظور برخی زیرساخت ها لازم هستند. ممکن است برخی کسب و کارها بخواهند خیلی ساده و تنها به وسیله ی شبکه های اجتماعی بیزینس خود را انجام دهند.

اما برخی دیگر که دوست دارند حرفه ای تر به انجام این کار بپردازند از سایت ها برای کار خود استفاده می کنند. به این صورت که سایت مربوط به کسب و کار خود را راه اندازی می کنند. نخستین قدم برای راه اندازی یک سایت چیزی نیست به غیر از انتخاب کردن یک دامنه‌ی مناسب برای سایتی که قصد راه اندازی آن را دارید.

اما چگونه این دامنه را انتخاب کنیم تا بهترین نتیجه ی ممکن را بگیریم؟ در این قسمت یک راهنمای انتخاب دامنه مناسب برای شما جمع آوری کرده ام که آن را با شما به اشتراک می گذاریم. امیدواریم که این راهنمای انتخاب دامنه مناسب برای شما مفید واقع شده و بتواند به شما کمک کند تا بهترین دامنه را برای وب سایت خود انتخاب کنید.

*** برای آشنایی با طراحی سایت میتوانید مقاله وردپرس چیست؟ را مطالعه کنید.

اهمیت راهنمای انتخاب دامنه مناسب

همانطور که گفتیم انتخاب یک دامنه ی خوب و صحیح برای سایتی که قصد راه اندازی آن را دارید نخستین گامی است که در راستای راه اندازی وب سایت خود می بایست انجام دهید. حتما می دانید که دامنه ای که انتخاب می کنید یا همان Domain آدرسی است که برای وب سایت شما در بستر اینترنت به وجود می آید. یعنی سایت شما به صورت yourdomain/name.com برای سایر افرادی که از آن استفاده می کنند به نمایش درمی آید.

به همین دلیل هم اولین چیزی که هر مخاطب از سایت شما می بیند همان نام دامنه ای است که برای سایت خود برگزیده اید. در اینجا است که اهمیت انتخاب درست نام دامنه با تمام قدرت خود را نشان می دهد. به همین علت هم اگر یک راهنمای انتخاب دامنه مناسب در اختیار داشته باشید که کاملا اصولی باشد می تواند به شما کمک کند تا نامی خوب و مناسب را برای سایت خود انتخاب کنید و در نهایت هم موفق تر باشید.

برای این که بتوانید دامنه ای برای وب سایت خود برگزینید نام‌های مختلف و بیشماری در اختیار شما هستند. حتی برای انتخاب پسوند دامنه هم دست شما بسته نیست و پسوندهای مختلفی نظیر .org, .net, .ir, .com و سایر مواردی از این دست در اختیار شما هستند که شما می توانید بسته به کار خود و نیازی که دارید به هر یک از این وب سایت هایی که خدمات پسوند و دامنه و … ارائه می دهند مراجعه کرده و بهترین آنها را انتخاب کنید.

اما به این نکته دقت داشته باشید که درست است می توانید بی درنگ برای وب سایت خود دامنه خریداری کنید ولی به این هم توجه داشته باشید که باید پیش از این کار حتما راجع به انتخاب نام دامنه در طراحی سایت خود فکر کرده باشید.

*** برای اطلاع از جدیدترین نکات سئو  میتوانید مقاله چک لیست سئو 2021 را  مطالعه کنید.

انتخاب دامنه مناسب تاثیر زیادی بر سئو سایت دارد
انتخاب دامنه مناسب تاثیر بسیار زیادی بر سئو سایت دارد.

نکته ای مهم پیش از پرداختن به راهنمای انتخاب دامنه مناسب

در این بخش اجازه دهید قبل از اینکه به راهنمای انتخاب دامنه مناسب بپردازیم یک نکته‌ی هرچند پیش پا افتاده اما مهم را خاطرنشان کنیم و سپس به ادامه ی مطلب خود در زمینه ی راهنمای انتخاب دامنه مناسب بپردازیم.

حتما شما هم نام URL را شنیده اید و فکر کنید که یو آر ال و نام دامنه هر دو به یک مفهوم بوده و با هم تفاوتی ندارند. این در صورتی است این امر اشتباه است. هنگامی که شما عبارت https و اسلش‌ها و بک اسلش‌های بعد آن را می نویسید به یک URL دسترسی دارید.

برای مثال https://wordpress.org/plugins را به عنوان یک URL به حساب می آوریم. این در حالی است که wordpress.org نام دامنه برای این وب سایت به شمار می آید. پس دقت کنید که URL و نام دامنه را با هم اشتباه نگیرید. حال که در مورد این نکته ی مهم هم دانستیم نوبت به صحبت راجع به راهنمای انتخاب دامنه مناسب می رسد. در ادامه با ما همراه باشید.

چگونه یک دامنه ی خوب انتخاب کنیم؟

در این قسمت بالاخره وقت آن رسیده است که در مورد راهنمای انتخاب دامنه مناسب به صحبت بپردازیم و نکته هایی در این باب ذکر کنیم.

نخستین گام این است که شما به اسمی که میخواهید به عنوان دامنه از آن استفاده کنید به خوبی فکر کنید. به نظر هیجان انگیز است که بخواهید برای چیزی که مالک آن هستید یا میخواهید آن را به وجود اورید اسمی انتخاب کنید. اما این کار در عین هیجان انگیز بودن بسیار سخت هم هست.

سعی کنید به این موضوع و کاری که می خواهید انجام دهید به چشم برند خودتان نگاه کنید. یعنی با دیدگاه برندینگ پیش بروید. فکر کنید بعدها قرار است این نام به عنوان برند شما شناخته شود. پس همان اول سخت گیری های لازم را در این زمینه اعمال کنید.

برای پیشنهاد اسم برای دامنه به شما چیز خاصی نمی گوییم چرا که هر کسب و کار و هر شخص می تواند سلیقه ی متفاوتی داشته باشد ولی  پیش از هرگونه انتخاب سعی کنید آینده ای که برای  کسب و کارتان متصور هستید را در نظر آورید و تا حدودی مطابق با ان نام انتخاب کنید.

به این توجه داشته باشید که با توجه به الگوریتم های گوگل و نیز سئو سایت ها یکی از مهمترین پارامترهای ارزش گذاری هر سایت همین دامنه ی انتخاب آن است، پس در انتخاب نام دامنه در طراحی سایت خود نهایت دقت را به خرج دهید.

چند پیشنهاد اسم برای دامنه

در این قسمت از راهنمای انتخاب دامنه مناسب قصد داریم تا چند پیشنهاد کلی برای انتخاب نام دامنه ی سایتتان به شما ارائه کنیم. البته که این پیشنهادها کلی هستند و شما می بایست با توجه به کسب و کار خودتان آنها را شخصی سازی کرده و موردی را که بیشتر مورد پسندتان بود انتخاب کند. این نام های پیشنهادی به شرح زیر هستند:

  1. استفاده از نام شخص به عنوان برندینگ نام دامنه ی سایت مورد نظر: مثلا SamDelacure.com

این شیوه از نام گذاری برای نام وب سایت و دامنه‌ی ان به نوعی حس اعتماد را برای مشتریان به بار آورده و برای خود شخص نشان دهنده ی قدرت و اعتبار بالا است و این حس را به وی القا می کند.

  1. استفاده از نام برند تجاری به عنوان نام دامنه ی وب سایت: مثلا Biodent.ir

در این روش مشتری به محض دیدن دامین و نام  متوجه نام شرکت و برند آن شده و می فهمد با چه چیزی طرف است.

  1. استفاده از نام پیشنهادی که در راستای برند شرکت و کسب و کار مورد نظر باشد: مثلا fooindustry.com

در این شیوه از نامگذاری دامنه شما به نوعی هدف خود  این شرکت یا راستای فعالیتی آن را وارد دامنه می کنید.

  1. استفاده از نامی برای دامنه که تنها جذاب باشد: مثلا boomboom.ir

در این نوع نامگذاری تنها سلیقه و علاقه ی شخص مطرح است و وی سعی می کند نامی جذاب انتخاب کند که حتی هیچ ارتباطی با آن کسب و کار، اهداف آن و … ندارد.

  1. نام گذاری ترکیبی اسم دامنه: مانند SamSport.com

در این روش نام فرد با شرکت، نام شرکت و اهداف شرکت و سایر موردی از این دست به صورت ترکیبی در دامنه مورد استفاده قرار می گیرد.

راهنما خرید دامنه: اهمیت حضور نام شرکت در دامنه

انتخاب دامنه مناسب و تاثیر آن بر برند سازی
انتخاب دامنه مناسب تاثیر زیادی بر برند سازی دارد.

یکی از توصیه های خیلی مهمی که همواره در راهنمای انتخاب دامنه مناسب مطرح می شود این است که فرد سعی کند دست کم نام شرکت خود را (یا نام کسب و کاری که دارد) در دامنه بگنجاند. به این شکل شما قادر خواهید بود نام شرکت خود را به نحو مناسب تر در اذهان عمومی جا بیندازید و آن را به نوعی ماندگار کنید.

همچنین به این شکل مخاطب شما و یا مشتری هایتان می توانند خیلی راحت شما را جستجو کرده و به شما دسترسی پیدا کنند. خیلی از کاربرها فکر می کنند که ادرس وب سایت یا همان دامنه ی شما متناظر و یا دقیقا همان نام کسب و کار و بیزینس شما است و به همین دلیل هم در نوار آدرس مرورگرهای خود نام شرکت شما را به صورت مستقیم تایپ می کنند.

بنابراین برای راحتی مخاطب هایتان و از آن مهمتر برای کاربردی تر بودن نام انتخاب شده برای دامنه ی سایتتان بهتر است نام بیزینس خود را به عنوان دامنه انتخاب کنید یا حداقل بخشی از آن را در دامنه بگنجانید.

نکته ی مهم بعدی هم که در راهنمای انتخاب دامنه مناسب مطرح می شود حضور زمینه ی فعالیت در نام دامنه است. مثلا اگر شما در زمینه ی هلدینگ مشغول به کار هستید آوردن نام holding اگر در زمینه ی هنر نام art، در زمینه ی گرافیک نام graphic، در زمینه ی غذا نام food و… بسیار کاربردی بوده واز نظر الگوریتم های گوگل و سئو هم برای سایت شما بسیار خوب خواهد بود.

راهنمای انتخاب دامنه مناسب: لزوم انتخاب پسوند مناسب برای سایت

راهنمای انتخاب دامنه مناسب : انواع پسوندهای دامنه ها
در انتخاب دامنه به پسوند دامنه باید دقت زیادی شود.

پسوندها هم یکی از مهمترین موارد در انتخاب دامنه و نام آن به شمار می آیند. وقتی صحبت از پسوند برای دامنه به میان می آید مقصود همان مواردی هستند که پس از نقطه یا همان اصطلاحا دات در نام دامنه می آیند، مواردی مثل .com, .org, .net, .ir  و … .

قطعا شما هم دامنه ی دات کام (.com) را به عنوان معروف ترین و پراستفاده ترین دامنه ی موجود می شناسید و در میان همه ی پسوندهای موجود برای دامنه ها این مورد ماندگارترین آنها بوده است که از گذشته تا بحال مورد استفاده قرار می گرفته است. ولی شما الزامی به استفاده از دات کام ندارید.

حتی گاها بهتر است از دات کام استفاده نکنید. مثلا ممکن است نام مدنظر شما برای دامنه ی وب سایتتان از پیش رزرو شده و برای سایتی مورد استفاده قرار گرفته باشد. در این وضعیت شما می توانید همان نام را با پسوند دیگر مورد استفاده قرار دهید. پسوند دامنه ی .me برای سایت هایی که شخصی هستند بسیار مفید است. حتی برای بیزینس هایی که در منطقه ی مکانی یا همان لوکیشن منحصر بفردی مشغول به فعالیت هستند انتخاب پسوند های جغرافیایی مانند .Asia, .London  و … هم می توانند بسیار کمک کننده باشند.

راهنمای انتخاب دامنه مناسب: کوتاه، مختصر و مفید!

یکی دیگر از مواردی که در راهنمای انتخاب دامنه مناسب به آن می پردازیم مختصر و کوتاه بودن دامنه ای است که از آن استفاده می کنید. هرقدر دامنه ی انتخابی تان کوتاه تر باشد مخاطب شما بهتر می تواند ان را به خاطر بسپارد و در مقابل دامنه های طولانی و سخت نمی توانند به راحتی به خاطر سپرده شوند.

علاوه بر این احتمال بروز اشتباهات تایپی و یا نوشتاری هم برای دامنه های طولانی بسیار محتمل است. ولی در این زمینه توجه به یک نکته ی مهم بسیار ضروری است و آن هم این است که سعی نکنید دامنه ای که برای سایت خود انتخاب می کنید را عجیب و غریب و یا محاوره ای انتخاب نکنید.

مثلا مثل چت کردن for را با 4 جایگزین نکنید یا to را با 2، این امر در خوانایی آدرس و نیز دامنه ی شما مشکل ایجاد می کند. درست است که ممکن است از این نحوه ی نامگذاری استفاده شود اما سعی در عدم استفاده و بهره گیری از کلمه های رایج و معمول بجای این کلمات مصطلح است.

راهنمای انتخاب دامنه مناسب: توجه به موارد کوچک اما مهم

یکی از مهمترین مواردی که می توانیم ان را در راهنمای انتخاب دامنه مناسب بگنجانیم دقت در انتخاب نام و عدم وجود هرگونه تشابه با ارگان های بزرگ و سایر برندها ات. چرا که در صورت عدم رعایت این موضوع قطعا این برندها می توانند از طریق قانونی وارد عمل شده و شما محکوم خواهید شد.

نکته ی کوچک دیگر هم این است که سعی کنید اسمی را برای سایت خود انتخاب کنید که در آینده مجبور به تغییر آن شوید. چرا که این امر ضربه ی بزرگی به بحث برندینگ شما وارد می اورد. پس همان ابتدای کار خوب فکر کنید و با تمرکز و نهایت دقت بهترین نام ممکن را برای سایت خود برگزینید، نامی که بتواند شما را از بقیه ی رقیب هایتان متمایز کرده و به شما کمک کند تا یکتا و منحصر بفرد باشید.

ما در شرکت طراحی سایت توس (طراحی سایت مشهد) همیشه به مشتریان خود قبل از ثبت دامنه و شروع طراحی سایت مشاوره های لازم را می دهیم  تا به بهترین نتیجه برسند و آینده درخشانی داشته باشند. برای مشاوره می توانید با ما تماس بگیرید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 7 میانگین: 4.4]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × دو =