php چیست؟ و چه قابلیت هایی دارد؟

php چیست و چه قابلیت هایی دارد

اگر به طراحی وب و یا برنامه نویسی در این فضا علاقمند باشید یا حتی اشنایی مختصری با آن داشته باشید آنگاه حتما نام php را به دفعات شنیده اید. و البته که در ادامه این پرسش برایتان مطرح شده است که اصلا پی اچ پی چیست و به چه منظوری مورد استفاده قرار می گیرد و چه کارهایی انجام می دهد و سایر مواردی از این دست.

پی اچ پی یکی از زبان های برنامه نویسی است که در دسته زبان های مخصوص کد نویسی سمت سرور قرار می گیرد. در ادامه قصد داریم این زبان برنامه نویسی را مورد بررسی قرار داده و در مورد آن صحبت کنیم. پس اگر شما هم دوست دارید راجع به این زبان برنامه نویسی اطلاعاتی بدست آورید در ادامه با ما همراه باشید.

آشنایی با زبان برنامه نویسی php

زبان های برنامه نویسی در انواع مختلفی وجود داشته و مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از این انواع را می توان زبان های برنامه نویسی شیء را عنوان کرد که php هم در همین دسته قرار می گیرد. پی اچ پی را راسموس لردورف در سال 1995 طراحی کرده و سپس ساخت.

این زبان برنامه نویسی به صورت تحت وب کار می کند و می توان آن را در شمار زبان های برنامه نویسی محسوب کرد که اسکریپتی هستند. همچنین همانطور که در بالا هم گفتیم این زبان برنامه نویسی از انواع سمت سرور نیز هست. به سیستم کامپیوتری که یک و یا چندین وب سایت را در اختیار داشته و به اینترنت نیز وصل باشد سرور می گوییم.

کدهایی که برنامه نویسان برای پی اچ پی می نویسند در همان قسمت سرور پروسس شده و سپس به مرحله اجرا می رسند. در حالی که در برخی دیگر از زبان های برنامه نویسی این کدها در مرورگر پردازش می شوند و در نهایت اجرا خواهند شد.

پس از این که کدهای php در سمت سرور مورد پردازش قرار گرفته و اجرایی شدند نتیجه آن یک خروجی است که با فرمت اچ تی ام ال به بروزر شما فرستاده می شود و در نهایت هم شما میتوانید آن را در صفحه بروزر تان ببینید. پی اچ پی کوتاه شده عبارت Hypertext Pre-processor است که البته قبلا به جای این عبارت از واژه هی Personal Home Page استفاده می شد اما به مورد عبارت بالا جایگزین آن شد.

php چه میکند؟

یکی از پرتکرارترین پرسش هایی که در مورد پی اچ پی مطرح می شود این است که اصلا این زبان برنامه نویسی چه کاری برای ما انجام می دهد؟ به طور کلی به کمک پی اچ پی ما می توانیم صفحات وبی بسازیم که از نوع داینامیک هستند.(منظور از صفحه های وب داینامیک صفحاتی هستند که برای نمایش آنها به کاربر لازم است اطلاعات را از دیتابیس بگیریم و سپس برای کاربران نمایش دهیم).

علاوه بر این امکان طراحی و راه اندازی سایت های کاربردی و اپلیکیشن هایی که از نوع تحت وب هستند هم به کمک این زبان برنامه نویسی وجود دارد. اگر بخواهیم کمی کلی تر به php بپردازیم اینطور می توانیم بگوییم که این زبان برنامه نویسی می تواند کلیه اعمال و فعالیت هایی که به صورت پشت صحنه برای صفحه های وب صورت می گیرند را اجرایی کند.

این یعنی امکان عوض کردن و تغییر دادن شکل ظاهری سایت ها به وسیله پی اچ پی وجود ندارد، چرا که این کار در حوزه کارهای پشت صحنه قرار نمی گیرد. کاری که این زبان برنامه نویسی انجام می دهد این است که اطلاعات گوناگون موجود را از دیتابیس دریافت می کند و آنها را برای کاربران به معرض نمایش می گذارد. معروف ترین این دیتابیس های مورد استفاده برای پی اچ پی را می توان MySQL معرفی کرد.

چه مزیت هایی برای php مطرح می شوند؟

اگر بخواهیم پی اچ پی را به عنوان زبان برنامه نویسی تحت وب انتخاب کنیم می بایست در مورد مزیت های آن هم اطلاعاتی داشته باشیم. در ادامه تعدادی از مزیت های این زبان برنامه نویسی آورده شده اند:

  1. قابلیت اجرایی شدن در بسترهای متنوعی را دارد. از جمله این بسترها می توان به مکینتاش، ویندوز، لینوکس و … اشاره کرد.
  2. این زبان برنامه نویسی با تقریبا همه سرورهای مورد استفاده در حال حاضر کاملا سازگار است.
  3. پی اچ پی قابلیت این را دارد که با دیتابیس های متنوعی کار کرده و از آنها پشتیبانی کند.
  4. برای استفاده از آن نیاز به پرداخت هیچ هزینه ای نبوده و می توانید آن را به رایگان در اختیار داشته باشید. تنها کافیست به سایت رسمی php.net مراجعه کرده و از آنجا اقدام به دانلود کنید.
  5. این زبان برنامه نویسی به صورت اوپن سورس یا همان متن باز در اختیار کاربران قرار می گیرد.
  6. کار کردن با ان فاقد هرگونه پیچیدگی و سختی است و همچنین در همان ابتدای کار نیازی به تنظیمات خاص نخواهید داشت. تنها چیزی که لازم است در اختیار داشته باشید یک سرور و یا شبیه ساز برای آن است. به این شکل می توانید خیلی راحت کدهایی که به زبان پی اچ پی می نویسید را ران کرده و نتیجه را ملاحظه کنید.

قابلیت های پی اچ پی چیست؟

در ادامه تعدادی از مهمترین قابلیت های php را برای شما معرفی کرده ایم:

  1. به کمک آن شما می توانید صفحات وب از نوع داینامیک طراحی کنید.
  2. این زبان برنامه نویسی با پایگاه داده کار می کند. به این صورت که قادر است اطلاعات لازم را برای آن ارسال کرده و یا از آن اطلاعات را بگیرد (اصطلاحا بخواند). همچنین می توان به کمک آن کلیه اطلاعاتی که بر روی پایگاه داده مان موجود است را ادیت کرده و یا کاملا دیلیت کرد.
  3. قابلیت برقراری ارتباط با فرم های اچ ای ام ال را دارد و هر کاری که شما از ان بخواهید را روی این فرم ها پیاده سازی می کند.
  4. قابلیت کار کردن با کوکی ها و سشن ها را برایتان فراهم می آورد.
  5. یکی از کارهایی که پی اچ پی انجام می دهد این است که می توان اطلاعات با اهمیت را به صورت رمزگذاری شده در اختیار داشت.
  6. کلیه فایل هایی با فرمت پی دی اف، تکست، jpg و … را می توان به وسیله پی اچ پی تولید نموده و همچنین ادیت کرد.
  7. با استفاده از php سیستم های مدیریت محتوا بسیار قدرت مندی مثل وردپرس، جوملا، مجنتو و… ساخته شده و میتوان با آن سیستم های مدیریت محتوای قدرت مندی دیگری نیز با آن ساخت. ما برای طراحی سایت در مشهد در بسیاری از موارد از وردپرس استفاده میکنیم که از php ساخته شده است.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + 14 =