وب سایت چیست؟ بررسی انواع مختلف وبسایت

مقاله وب سایت چیست؟!

در دنیای دیجیتال و تکنولوژی این روزها که به نام عصر اینترنت هم شناخته می شود واژه ی وب سایت این روزها به دفعات به گوشمان می خورد. اگر یک کاربر قدیمی در این حوزه باشید که قطعا می دانید وب سایت چیست، اما اگر به تازگی وارد این فضا شده اید احتمالا همه چیز برایتان گنگ و نامفهوم است. اما به هیچ عنوان ناراحت نباشید. در این مطلب ما قصد داریم به یکی از ابتدایی ترین پرسش های کاربران تازه وارد به این فضا یعنی وب سایت چیست؟ پاسخ دهیم و ببینیم وب سایت ها چه نمونه هایی دارند. در ادامه با ما همراه باشید.

منظور از وب سایت چیست؟

اگر بخواهیم به سوال وب سایت چیست؟ کوتاه و مختصر پاسخ دهیم اینطور می توانیم بگوییم که: به مجموعه ای از یک یا چندین صفحه که با یکدیگر کاملا مرتبط هستند و در آنها شاهد محتواهای مختلف هستیم که می توانند تصویر، ویدیو و متن باشند سایت یا وب سایت می گویند. هر صفحه از یک سایت عموما بر روی یک هاست آپلود می شود که یک دامنه ی یکسان هم برای کلیه ی این صفحه ها در اختیار دارد.

همین صفحه ای که در حال حاضر در حال مطالعه ی آن هستید خود یکی از صفحه های وب سایت ما است. اگر بخواهیم کمی ساده تر و قابل فهم تر صحبت کنیم اینطور می توانیم بگوییم که هر بار که شما در گوگل موضوع و مطلبی را سرچ می کنید و سپس بر روی یکی از مواردی که به عنوان نتیجه به نمایش درآمده اند کلیک می کنید و وارد آن صفحه می شوید، همان صفحه یک سایت بوده و شما عملا وارد آن وب سایت شدید. در ادامه صحبت در مورد وب سایت چیست؟ کمی بیشتر و حرفه ای تر به این موضوع می پردازیم، با ما همراه باشید.

تصویر میان انواع وبسایت و اینکه وب سایت چیست؟!

آشنایی حرفه ای تر با یک وب سایت

همانطور که دیدید در پاسخ به پرسش وب سایت چیست؟ گفتیم که آنها صفحه هایی هستند که حوای محتواهایی در قالب های مختلف هستند. هر وب سایت مولفه های مختلفی دارد که در ادامه به شرح مختصر آنها می پردازیم. دامنه یا domain همان نامی است که برای هر وب سایت در نظر  گرفته می شود و تنها منحصر به همان وب سایت بوده و به صورت اختصاصی برای آن در نظر گرفته شده و انتخاب می شود. هر سایتی علاوه بر دامنه دارای یک شماره شناسایی هم هست که آن را به نام آی پی IP می شناسند. در انتها هم یک پسوند آورده می شود که می تواند .com, .org, .net و … باشد. پس هر وب سایت یک مولفه ی مهم به نام URL: Uniform Resource Locator یا همان آدرس سایت دارد که خود دارای بخش های متعدد و متنوعی است که در جمله قبل آنها را شرح دادیم. صفحه های وب سایت ها عموما به کمک HTML نگارش می شوند. به این کدهای HTML می توانیم به وسیله زین برنامه نویسی PHP و پروتکل های آن دست پیدا کنیم. یعنی PHP و پروتکل های آن اطلاعات را دریافت کرده و سپس اطلاعاتی که در سرور وب سایت مورد نظر وجود دارند را به بروزر ما منتقل می کنند تا ما به عنوان کاربر قادر به مشاهده این سایت باشیم. در ادامه صحبت راجع هب اینکه وب سایت چیست؟ نوبت به مقایسه وب سایت با وبلاگ و تفاوت های این دو می رسد. با ما همراه باشید.

آیا در مورد تفاوت های وب سایت با وبلاگ اطلاعات دارید؟

گاها ممکن است افرادی که به تازگی وارد این حوزه شده اند این دو مفهوم را به جای یکدیگر و به اشتباه مورد استفاده قرار دهند. برای همین هم تصمیم گرفتیم در ادامه صحبت در مورد وب سایت چیست؟ به تفاوت های این دو یعنی وب سایت و وبلاگ بپردازیم. این دو مفهوم از برخی جهات مشابهت هایی با هم دارند اما در حالت کلی هم از نظر نحوه طراحی و ساخت، هم از جنبه ی نحوه ی مدیریت و هم از نظر زمینه هایی که در آن مورد استفاده قرار می گیرند تفاوت های فاحشی میان این دو مفهوم وجود دارد.

وبلاگ ها معمولا به شکلی رایگان بوده و مانند سایت های نیستند که به طراحی احتیاج داشته باشند. درست کردن یک وبلاگ و راه اندازی آن به هیچ علم و دانشی نیازمند نبوده و تنها با چند کلیک به راحتی انجام میشود. در وبلاگ شما می توانید مطالبی که به اشتراک گذاشته اید را خیلی راحت آرشیو کنید. علاوه بر این اپلود و منتشر کردن انواع مختلف فایل ها مانند فایل های صوتی و یا حی تصویری و ویدیویی هم در آنها امکانپذیر است. در مقابل برای راه اندازی یک سایت شما می بایست هزینه هایی را متقبل شوید. مثلا خرید هاست، دامنه و … هیچ کدام رایگان نبوده و می توانیم با پرداخت مبلغ آنها را در اختیار داشته باشیم. از آن مهمتر اینکه برای مدیریت یک وب سایت فرد می بایست حتما از اطلاعات و دانش لازم در این زمینه برخوردار باشد تا بتواند سایت را مدیریت کند. تفاوت بعدی هم در نوع استفاده است. وبلاگ ها عمدتا برای استفاده های شخصی هستند این در حالی است که سایت ها کاربری های مختلفی از شخصی گرفته تا شرکتی و آموزشی و … دارند.

آشنایی با انواع مختلف وب سایت ها

در این قسمت از مطلب وب سایت چیست؟ نوبت به این می رسد که ببینیم وب سایت چه انواعی دارند؟ نخست این که خوب است بدانید در هر حوزه ای که نیاز باشد شما می توانید یک وب سایت طراحی کرده و از آن استفاده کنید. چرا که سایت ها از نظر کاربردی که دارند کاملا منعطف هستند و شما می توانید برای هر کاری که میخواهید از آنها استفاده کنید. از جمله انواع مختلف وب سایت ها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. وب سایت های شخصی
  2. وب سایت های خبری
  3. وب سایت های آموزشی
  4. وب سایت های شرکتی
  5. وب سایت های فروشگاهی
  6. وب سایت های مربوط به بیزینس های مختلف مثلا وب سایت های املاک، وکالت، رستوران و سایر مواردی از این دست
  7. وب سایت های معرفی محصولات و نمایش آنها

و سایر مواردی از این دست

تفاوت مورد 5 و 7 یعنی وب سایت های فروشگاهی با وب سایت ها نمایش محصولات در نحوه کاربری آنها و قابلیت هاست. به این شکل که در سایت های فروشگاهی امکانات متعددی نظیر امکان خرید، سبد خرید، درگاه پرداخت، قابلیت پرداخت به شکل آنلاین و اینترنتی و … وجود دارد. اما در سایت های نمایش محصولات فقط و فقط محصولات مورد نظر در معرض نمایش گذاشته شده و به کمک عکس و فیلم و … معرفی می شوند و امکان خرید وجود ندارد.

چکیده مطالب

در این مطلب سعی کردیم خیلی ساده به یکی از ابتدایی ترین پرسش های کاربران آماتور یعنی وب سایت چیست؟ به گونه ای ساده پاسخ دهیم. همانطور که گفتیم وب سایت از تعدادی از صفحه ها تشکیل شده است که در آنها محتواهای مختلفی اعم از متن، تصویر، صوت و… بارگذاری می شود. هر وب سایت یک دامنه و یک آی پی آدرس داشته که در کنار پسوند مورد استفاده آدرس سایت را تشکیل می دهند. همچنین به توضیح مختصر تفاوت های وبلاگ و وب سایت پرداختیم و انواع وب سایت را هم معرفی کردیم. امیدواریم که  این مطلب در مورد وب سایت چیست؟ مفید واقع شده باشد.

اگر نیاز به طراحی سایت در مشهد داشتید می توانید روی تیم حرفه ای توس وب سایت حساب باز کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + ده =